Att välja rätt växtnäring

Att välja rätt växtnäring till din odling kan vara svårt, specielt om du är nybörjare eller missnöjd med resultatet du fått ut på dina tidigare odlingar.

Om du vill maximera din skörd och verkligen få så stora och fina plantor som möjligt rekommenderar vi utan tvekan att välja Advanced Nutrients. Dom har under många år studerat plantor och deras behov under tillväxt, blomning och fruktning.

Advanced Nutrients har massor av olika produkter och det kan vara svårt att förstå vilka som är till vad. Men studerar man deras produkter noggrannare förstår man att företaget är det som kommit längst i studier och undersökningar av gödning och näring för växtodling inomhus. Advanced Nutrients har 4 olika levels av näring för odlare och passar bra för både proffs samt nybörjare. Du kan enkelt räkna på vilken och hur mycket näring du behöver för din odling på deras hemsida, närings kalkulatorn: http://www.advancednutrients.com/nutrient-calculator/

När du väljer din basnäring bör du läsa om alla de olika basnäringar Advanced Nutreints erbjuder för att välja den som passar dig bäst. Vill du maximera din tillväxt och skörd till max väljer du självklart Advanced Nutrients Connoisseur Grow, Blom och till det alla produkter i Grand Master level.

Tänk på att med detta paket kommer dina plantor samt deras blommer och fruker att bli otroligt kompakta, hårda och tunga. Det betyder att du behöver mycket fläcktar som blåser på plantorna och kontrollerad luftfuktighet i din odling för att undvika mögel och andra sjukdomar.

För övrigt finns det mycket olika kombinationer med Advanced Nutrients och vi rekommenderar de som vill uppnå bästa möjliga resultat att noga studera alla deras produkter och på så vis välja ut det som passar dig bäst. Vill du inte slösa för mycket tid på att läsa och uppnå maximal tillväxt samt skörd i din odling bör du välja alla produkter Advanced Nutrients rekommenderar i “Grand Master Level”.

En annan väldigt bra näring som är lite enklare att använda och har mindre extra komponenter än Advanced Nutrients är Gold Label. De har en väldigt koncentrerad näring där Gold Label A och B grundnäring används i både växt, blom och frukt fasen. Till det startar man även med Gold Label Roots och använder hela växtfasen för att dina plantor ska hinna bygga upp ett så bra rotsystem som möjligt innan det är dags för de att blomma och ge frukt. Under växtfasen tillsätter du även Ultra MG som du under blomfasen ersätter med Ultra PK.

Gold Label har även sin BatBoost som stimulerar jordlivet, förbättrar tillgängligheten för näring och stimulerar kraftig blomning. Den kan både användas ensam för den som vill odla 100% organiskt eller som ett adjektiv med resten av Gold Labels näringar.

Gold Label Enzyme fins även som är en professionellt högkoncentrerad enzymtillsats baserad på naturliga enzymer. Den hjälper behandla organiska rest material (såsom döda rötter) till fördelaktiga material för plantan och gör mer rum för nytt rotsystem att bildas.

Mer info om vilka näringar som kan användas och när från Gold Label kan du se i deras näringscheman som du hittar här:

http://www.professionalgrow.se/sv/naringscheman

Vi erbjuder även Hesi, Canna, BioGreen och BioBizz organisk växtnäring som alternativ.

BioBizz är det perfekta valet för odlaren som vill odla 100% organiskt. Självklart blir inte skörden lika stor och tung som med Gold label eller Advanced Nutrients, däremot blir smaken på dina skördade frukter mycket bättre och frukterna blir nyttigare samt smakrikare. Odla organiskt är perfekt för den som kan tänka sig att odla i jord och tänker mer på kvalitet än kvantitet i sin odling.

Obs! Tänk på att alltid skölja ut näringen i krukan och plantan ordentligt innan skörd. Det gör du enklast genom att ge dina växter bara rent vatten i 10 dagar. På så vis smakar dina grönsaker och frukter mycket bättre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen