Odlingsbutik Goteborg

Odlingsbutik i Göteborg

I Sveriges andra största stad har vi tyvärr ingen fysisk butik. Men för alla som handlar i vår webbshop erbjuder vi snabb leverans hem eller till ombud. Dessutom kan du beställa privat utkörning med vår egen bil. Du får snabb och diskret leverans till önskad adress eller plats.

Finns det en growshop i Göteborg?

Odlingsbutik brukar kallas growshop på engelska. Det är butiker som säljer odlingstält, växtbeysning och medium som tex jord och perlit. Även växtbelysning om du letar efter det. Hydrogarden är en lokal shop i Göteborg. Deras adress är Britta Sahlgrens gata 8B 421 31 Västra Frölunda.

Botaniska trädgården

Göteborgs botaniska trädgård, belägen i Göteborgs stadsdel Änggården, grundades 1923 under Jubileumsutställningen. Trädgården, med en vitsippa som symbol, ansågs färdig 1948 och har två stjärnor i Michelinguidens turistguide. Dess ursprungliga yta på 37 hektar har expanderat till 175 hektar och omfattar även delar av Änggårdsbergens naturreservat. Trädgården har 16 000 olika arter, varav 4 000 växer i växthus, inklusive Sveriges största orkidésamling och det utrotade påsköträdet. 1998 överfördes trädgårdens ansvar från Göteborgs kommun till Västra Götalandsregionen.

Fakta om Göteborg

  1. Läge och Storlek: Göteborg är beläget på Västkusten i Sverige och är landets näst största stad efter Stockholm. Det är den största staden i Västra Götalands län och fungerar som regionens administrativa och ekonomiska centrum.
  2. Hamnstad: Göteborg har en av Europas största hamnar och är en viktig knutpunkt för internationell handel och sjöfart. Hamnen hanterar en mängd olika gods, inklusive containerfrakt, bilar och oljeprodukter.
  3. Kulturell Mångfald: Staden är känd för sin kulturella mångfald och har ett brett utbud av evenemang, teatrar, museer och konstgallerier. Göteborg Film Festival och Göteborgsoperan är några av de framstående kulturella institutionerna i staden.
  4. Liseberg: En av Nordens mest populära nöjesparker som ligger i Göteborg. Parken erbjuder en mängd attraktioner, konserter och evenemang och är särskilt känd för sin julmarknad under vintermånaderna.
  5. Bildningsstad: Göteborg har flera högskolor och universitet, inklusive Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola. Staden har en rik akademisk tradition och är ett viktigt centrum för forskning och utbildning.
  6. Grönområden: Staden är omgiven av vackra natur- och grönområden. Utöver Botaniska trädgården har Göteborgs stadsdelar tillgång till parker som Slottsskogen och Delsjöområdet, vilka erbjuder möjligheter till friluftsliv och rekreation.

Följ oss!

✓ Nyheter och erbjudanden
✓ Avprenumerera när som helst
✓ Vi överlåter aldrig din data

Tillfälliga erbjudanden:

Varukorg
Rulla till toppen