Hemligheten bakom vackra palettblad

Letar du efter en växt som ger lite färg åt din trädgård? Palettblad är ett bra alternativ! Dessa vackra växter finns i en mängd olika färger och är relativt lätta att ta hand om. I den här artikeln tar vi upp några tips om hur du får ut det mesta av dina palettblad.

De många olika färgerna på bladen

Plantorna finns i många olika färger. Några vanliga färger på palettblad är naturligt gröna, röda och lila.

Färgen på en bladen beror på sorten. Om du letar efter en viss färg ska du välja en sort som är känd för just den färgen. Om du till exempel vill ha en röd coleus-växt, välj en sort som ”Fireball” eller ”Flamingo”. Om du letar efter en planta med gröna blad kan du välja en sort som ”Mint Mocha” eller ”Emerald Lace”. Och om du vill ha en lila växt, välj en sort som ’Royal Robe’ eller ’Empress Wu’.

Med så många färger att välja mellan kan du säkert hitta den perfekta för ditt utrymme eller rabatt.

Tips för skötsel av palettblad

Plantorna trivs bäst i väldränerad, fuktig jord. Se till att vattna regelbundet, särskilt under de varma sommarmånaderna. Palettblad föredrar delvis sol, men de tål även full sol. För att hålla dina plantor snygga, klipp tillbaka stjälkarna med jämna mellanrum. Om plantan sträcker på sig för snabbt och högt kan du beskära den, den kommer snabbt att återhämta sig. Det är även ett tecken på att du kan behöva växtbelysning för extra ljus.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen